Unngå høyt forbruk med noen sparetips!

Unngå høyt forbruk men noen sparetips!

Nye tall viser til en strømpris som er på sitt dyreste på denne tiden av året, og ekspertene mener på at dette bare kan være starten. Dette grunner seg i en kombinasjon av tørt vært og høye priser i Europa. Samtidig har høsten meldt sin ankomst og vi går mot kaldere tider.

Vi er opptatte av å kunne levere konkurransedyktige priser målt opp mot konkurrenten, slik at du som forbruker skal unngå skyhøye strømregninger. Vi har samlet inn noen enkle og konkrete tips som kan bidra til mer sparing på strømforbruket!

 • Skru ned romtemperaturen
  En av de største strømtyvene er oppvarmingen av bolig, den står faktisk for over halvparten av strømforbruket. Skru ned romtemperaturen med en eller to grader, med dette tiltaket kan du spare en god del uten å merke store forskjeller selv. Ved å senke med en grad, vil du kunne spare rundt 5 prosent av kostnadene for oppvarming. Og har du rom som ikke er så mye i bruk, skru eventuelt ned romtemperaturen i akkurat det rommet og hold døren igjen. På den måten vil ikke dette rommet bruke eller stjele oppvarming.

  Og for all del, har du vedovn så bruk den! Vedovner bruker ikke strøm, og du kan ta ut mye varme fra fyringen.
 • Spar på varmtvannet
  Å stå noen ekstra minutter i dusjen er ofte fristende, men dette resulterer ofte i en tom varmtvannstank. Når varmtvannstanken tømmes, brukes det enorm mye energi for å fylle den opp med varmt vann igjen. Prøv å dusj kortere, og eventuelt sjeldnere.
 • Minimer bruken av elektronikk og hvitevarer
  – Pass på at du alltid fyller opp oppvaskmaskinen slik at du får utnyttet maksimal plass når du sette den på, det samme gjelder vaskemaskinen. De bruker like mye energi om de er halvfulle som fulle. Kontroller også hvor mange grader du vasker klærne på, det er ikke alt skittentøy som trenger en hard vask.
  – Unngå å tørk klær i tørketrommelen, invester heller i et ekstra tørkestativ.
  – Ikke la TV-en stå på når den ikke er i bruk.
  – Lad elektronikkvarer først når de trenger det.
 • Sett det inn i døgnets beste strømtider
  Den billigste strømmen får du på natten, ganske idiotisk ikke sant? Men prøv å utnytt det! Har du Elbil så lad den på natten, det samme gjelder oppladning av for eksempel mobil og Laptop. Det kan også være en ide å varme opp huset på nattestid, for å så skru ned igjen ved morgenen. Det finnes også en tidsluke mellom klokken 10/11.00 og 16/17.00 hvor prisen er noe synkende.
 • Luft boligen effektivt
  Er du en av de som lar vinduene stå på gløtt over en lengre periode? For å unngå nedkjøling av huset, sett opp flere vindu og eventuelt terrassedører og la det gjennomtrekke i bare noen minutter.